A kormány 300 milliárdot osztott ki!

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatásra 200 milliárd, a munkanélküli fiatalok munkaerőpiaci helyzetének javítására 70 milliárd, a gyógyfürdők fejlesztésére 45 milliárd forintot kíván fordítani a kormány, az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az elsőben a GINOP éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 2016 januári határozatát egészíti ki a kormány. A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatására (technikai felhívás) 200 milliárd forint fordítható. Az egyszerűsített felhívás még októberben megjelenik.

A másik határozat a 2021 májusban megjelent, a GINOP Plusz éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló határozatot egészíti ki több tétellel. Így a munkaerő-kínálat bővítésére és fejlesztésére 70 milliárd forint fordítható, decemberi meghirdetéssel.

GINOP FEJLESZTÉSEK

MUNKANÉLKÜLI FIATALOK

Az ifjúsági garancia 91 milliárdot kapott, szintén decemberi meghirdetéssel. Ennek a programnak a célja az, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül, illetve, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerőpiaci helyzetük javításához.
FÜRDŐK

Az országos és nemzetközi jelentőségű gyógyfürdők, a fürdők és a környezetük komplex fejlesztésének előkészítésére már áprilisban kaptak 5 milliárdot. Ezt most a fejlesztés költségére 45 milliárd forinttal toldotta meg a kormány.

KÉRJEN DÍJMENTES ELŐMINŐSÍTÉST

Legyen az első pályázók között, növelje nyerési esélyeit gyors reakciójával! Ha szeretne élni díjmentes előminősítési szolgáltatásunkkal, kattintson az alábbi gombra, és munkatársaink segítségére lesznek!