Azonnal megnyíló pénzcsapok

A kormány az idei évben elsődlegesen arra törekszik, hogy a vállalkozások számára minél gyorsabban elérhetővé tegye az Uniós forrásokat. Ebben a folyamatban kulcsszerepet játszik a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség (MGFÜ) – nyilatkozta Lóga Máté, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára. A két intézmény közötti stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá.

Az MFB és az MGFÜ közös közleménye szerint a megállapodás célja, hogy könnyű és gyors hozzáférést biztosítsanak a hazai vállalkozásoknak a fejlesztéspolitikai és finanszírozási eszközök széles skálájához, ideértve az EU-s forrásokat is. A kormány kkv-startégiája 2030-ig meghatározza a vállalkozásfejlesztés fő célkitűzéseit, többek között a kis- és középvállalkozások termelékenységének növelését, a megfelelő finanszírozáshoz való hozzáférést és az exportképesség javítását.

Ahogyan már kiderült, az Európai Bizottság eddig már 12,2 milliárd eurót, azaz 4814,10 milliárd forintot szabadított fel Magyarország számára uniós támogatásként. Ebből egyelőre a legnagyobb összegű támogatás a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett 900 milliárd forint értékű GINOP Plusz pályázati program.

A GINOP Plusz- 1.4.3-24 KKV Technológia Plusz Hitelprogram, többek között igénybe vehető:

  • új tárgyi eszköz beszerzése legalább az összes elszámolható költség 50%-a értékben
  • IKT eszközök maximum 30%-os mértékben
  • elektromos jármű beszerzése maximum 50%-os mértékben
  • immateriális javak beszerzése legfeljebb az összes elszámolható költség 10%-a
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásához kapcsolódó új eszközök
  • az új megújuló energiatermelő eszköz (pl.: napelem)

Segítünk a pályázati előfeltételek megvalósításában, a pályázati anyagok összeállításában valamit a teljes projekt elvezénylésében!