Feldolgozó üzemek komplex támogatása

Új támogatási konstrukció nyílik a KAP (közös agrárpolitikai) rendszerén belül, melyben a „Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása” kerül a fókuszba.

Heti fókusztémánk:

Takarmány előállító üzemek és mezőgazdasági termékek egyéb típusú értéknövelése

A pályázat célja:

A támogatás célja a takarmány előállító üzemek, illetve a mezőgazdasági termékek egyéb típusú értéknövelését végző üzemek fejlesztése:

  • Takarmány előállításhoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzése, új technológiák bevezetése
  • Minőség és biztonság szavatolásához kapcsolódó anyagok, eszközök, technológiák beszerzése
  • Logisztika és anyagmozgatás fejlesztése
  • Épületek építése, bővítése, fejlesztése
  • Energetikai beruházások (hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, szellőzés, napelem, stb…)
  • Egyéb beruházások és fejlesztések támogatása

Támogatást igénylők köre: Mezőgazdasági termékek értéknövelését, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztést és/vagy kapcsolódó zöld beruházást megvalósító azon vállalkozás, vállalkozásmérettől függetlenül Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, és a támogatási kérelem benyújtását megelőző teljes lezárt üzleti évvel rendelkezik.

Támogatás mértéke: A megítélt vissza nem térítendő támogatás 25 %-a, de legfeljebb 500 millió Ft. A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 150 milliárd Ft.

Amennyiben érintett valamilyen mezőgazdasági, élelmiszeripari, borászati vagy kertészeti projektben, keresse kollégáinkat! Segítünk a pályázati előfeltételek megvalósításában, a pályázati anyagok összeállításában valamit a teljes projekt elvezénylésében!

Érdemes időben felkészülni egy ilyen volumenű fejlesztésre, és a projekt finanszírozását elősegítő sikeres pályázat benyújtására.

Hívjon minket bizalommal, vagy töltse ki a honlapunkon található űrlapot, és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot!