Jó éve lesz a kertészeti vállalkozásoknak is!

2024-ben az agrár és élelmiszeripari vállalkozások kiemelt állami figyelmet kapnak, több milliárd forintos támogatásra számíthatnak a szektorban dolgozó cégek.

Heti fókusztémánk:

KERTÉSZETI BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSA

A pályázat célja:

A pályázat lehetőséget teremt az élelmiszer-feldolgozó vállalatoknak, illetve borászatoknak, hogy tevékenységeikhez kapcsolódó komplex, akár stratégiai jelentőségű fejlesztéseket hajtsanak végre.  A cél, hogy az ágazat szereplőinek versenyképessége javuljon, mely a legkorszerűbb, innovatív technológiák megvalósításával történhet meg.

Támogatást igénylők köre: Mezőgazdasági termelők, akik igazolják, hogy legalább 10.000 eurós STÉ üzemmérettel (teljes lezárt üzleti év tekintetében) és legalább 50 %-os mezőgazdasági bevétellel.

Támogatás mértéke és időtartama: Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 2 milliárd Ft. Megvalósításra rendelkezésre álló idő: 24 hónap

Előleg mértéke: A megítélt vissza nem térítendő támogatás 50 %-a.

A pályázat széles körben támogatja a különböző kertészeti beruházásokat, többek között:

  1. Új építésű üveg- vagy fóliaborítású növényház létesítése
  2. Meglévő üveg- vagy fóliaborítású növényházak bővítése
  3. Meglévő üveg- vagy fóliaborítású növényházak technológiai korszerűsítése
  4. Meglévő infrastruktúra energetikai korszerűsítése
  5. Hőtechnikai adottságok javítása (például hőszigetelés)
  6. Fűtés és hűtés korszerűsítés
  7. Világítási rendszerek korszerűsítése
  8. Temperált helyiségek energetikai korszerűsítése
  9. Megújuló energiaforrások bevezetése
  10. Új beruházások támogatása (hűtőházak, tárolók, feldolgozó egységek, stb…)

Amennyiben érintett valamilyen mezőgazdasági vagy élelmiszeripari projektben, keresse kollégáinkat! Segítünk a pályázati előfeltételek megvalósításában, a pályázati anyagok összeállításában valamit a teljes projekt elvezénylésében!

Érdemes időben felkészülni egy ilyen volumenű fejlesztésre, és a projekt finanszírozását elősegítő sikeres pályázat benyújtására.

Hívjon minket bizalommal, vagy töltse ki a honlapunkon található űrlapot, és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot!