Új pályára állhatnak a borászatok 2024-ben!

2024-ben az agrár és élelmiszeripari vállalkozások kiemelt állami figyelmet kapnak, több milliárd forintos támogatásra számíthatnak a szektorban dolgozó cégek.

Heti fókusztémánk:

Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása
BORÁSZATI ÜZEMEK TÁMOGATÁSA

A pályázat célja:

A pályázat lehetőséget teremt borászatoknak, hogy tevékenységeikhez kapcsolódó komplex, akár stratégiai jelentőségű fejlesztéseket hajtsanak végre.  A cél a mezőgazdasági termékek értéknövelése, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztések, zöld beruházások támogatása.

  • Feldolgozó gépek beszerzése
  • Logisztikai beruházások
  • Minőségbiztosítási beruházások támogatása
  • Építési / bővítési beruházások
  • Infrastruktúra javítása
  • Hőtechnikai / energetikai korszerűsítés
  •  Megújuló energia beruházások

Támogatást igénylők köre: A támogatás széles körű, egyéni vállalkozók, mikro-, kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok és őstermelők is indulhatnak. Fontos kiemelni, hogy egy teljes lezárt üzleti évvel, valamint magyarországi székhellyel vagy telephellyel kell rendelkeznie a pályázónak.

Támogatás mértéke és időtartama: A pályázat kereteiben 200 millió forinttól egészen 5 milliárd forintos felső határig pályázhatunk. A támogatás intenzitása 50%, zöld beruházás esetén akár 70%-ra is növelhető. A támogatási kérelmek benyújtására 2024. július 30. napjától 2025. március 17. napjáig van lehetőség.

Amennyiben érintett valamilyen mezőgazdasági, élelmiszeripari vagy BORÁSZATI projektben, keresse kollégáinkat! Segítünk a pályázati előfeltételek megvalósításában, a pályázati anyagok összeállításában valamit a teljes projekt elvezénylésében!

Érdemes időben felkészülni egy ilyen volumenű fejlesztésre, és a projekt finanszírozását elősegítő sikeres pályázat benyújtására.

Hívjon minket bizalommal, vagy töltse ki a honlapunkon található űrlapot, és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot!